E Mërkurë, 05.12.2021, 01:06am (GMT+1)

Ballina Linqe Stafi Kontakt
 
 
::| Fjala:       [Advance Search]  
 
Gjithë lajmet  
LAJMI I FUNDIT
OPINONE-EDITORIALE
ZVICRA
INTERVISTË-PRESS
SHQIPTARËT
LAJME NDËRKOMBËTARE
POLITIKË
DIASPORA NË ZVICËR DHE BOTË
PERSONAZH
ART KULTURË
DOSSIER
KËNDI I SHKRIMTARIT
HOLLYWOOD
AFORIZMA
GOSSIPE
SPORT
::| Newsletter
Emri juaj:
Emaili juaj:
 
  
AFORIZMA
 
AFORIZMA (I) TË PROFETIT MUHAMET (570-632)
E Hënë, 08.22.2011, 05:52pm (GMT+1)

Voal-online 22 gusht - Profeti Muhamet - "Zoti është Një, dhe e pëlqen unitetin."

Profeti Muhamet - "Nëse e doni krijuesin tuaj, duajini së pari të afërmit tuaj."

Profeti Muhamet - "Është më i afërt me Zotin ai njeri, që e fali kur e kishte nën pushtetin e tij atë që ia kishte bërë dëmin."

Profeti Muhamet - "Boja e shkrimit e dijetarit është më e shenjtë se gjaku i martirit."

Profeti Muhamet - "Xhihadi më i mirë është ai për pushtimin e vetes."

Profeti Muhamet - "Jeto në botë si një udhëtar, apo si një kalimtar, dhe mendoje veten si i vdekur."

Profeti Muhamet - "Dashuria e tepëruar ndaj kësaj bote është rrënja e gjithë të këqijave."

Profeti Muhamet - "Të drejtat e grave janë të shenjta. Mendo se gratë duhet t'i gëzojnë të drejtat e caktuara për to. "

Profeti Muhamet - "Zoti urdhëron që t'i trajtoni femrat mirë, sepse janë nënat tuaja, bijat, hallat."

Profeti Muhamet - "Është e vështirë për një njeri të ngarkuar me pasuri të ngjitet në rrugën e përpjetë që të çon në lumturi."

Profeti Muhamet - "Pasuritë nuk janë nga bollëku i mallrave por nga një mendje e kënaqur".

Profeti Muhamet - "Një i penduar i sinqertë për gabimet është si ai që nuk ka bërë asnjë të tillë."

Profeti Muhamet - "Detyra e vëllait më të vogël ndaj vëllait më të madh është si ajo e një fëmije ndaj të atit të tij."

Profeti Muhamet - "Nuk është një interpretues i përsosur i detyrave të marrëdhënies ai që bën të mira për të afërmit e tij aq sa ata i bëjnë mirë atij. Është i përkryer ai që iu bën të mira të afërmve të tij, kur ata nuk i bëjnë të mira atij. "

Profeti Muhamet - "Është më i përkryeri i myslimanëve, ai përkushtimi i të cilit është më i pëlqyeri nga familja e tij."

Profeti Muhamet - "Zoti nuk ka krijuar ndonjë gjë më të mirë se Arsyeja, nuk ka kryer ndonjë gjë më të përkryer ose më të bukur se Arsyeja, përfitimet nga e cila Perëndia i jep në llogarinë e saj dhe të kuptuarit është prej saj, dhe zemërimi i Perëndisë është shkaktuar nga mosrespektimi i saj."


Profeti Muhamet - "Feja është këshillë, dhe kjo do të thotë të jetë e pastër."

Profeti Muhamet - "Do të hyjnë në Xhenetin e begatshëm ata që kanë një zemër të vërtetë, të pastër, dhe të mëshirshme."

Profeti Muhamet - "Me të vërtetë shpërblimi është po aq i madh sa është fatkeqësia, sa më i pafat dhe për të ardhur keq është dikush, më i madh dhe më i përkryer është shpërblimi ndaj tij. Dhe vërtet, kur Zoti e do një njeri, Ai e zhyt atë në fatkeqësi, pra, për atë që ka rënë për hir të Zotit në fatkeqësi, ky është një favor i Perëndisë."


Profeti Muhamet - "Njerëzit do të jenë gënjeshtarë nga fundi i botës dhe do të tregojnë histori të tilla që as ju, as etërit tuaj nuk i kanë dëgjuar ndonjëherë. Prandaj ata t'i shmangni, se ashtu ata nuk mund t'ju çojnë në humbje dhe t'ju hedhin në grindjet e në konflikte. "

Profeti Muhamet - "Vjen një kohë në të cilën, nëse lini pas dore një të dhjetën e asaj që ju është urdhëruar, ju do të jeni i dënuar. Pas kësaj do të vijë një kohë, kur ai që do të respektojë një të dhjetën e asaj që është urdhëruar, do të jetë tashmë i shpëtuar."

Profeti Muhamet - "Më e mira e veprave të mira në sytë e Perëndisë është ajo ndaj së cilës je kushtuar vazhdimisht, ndonëse në një shkallë të vogël."

Profeti Muhamed - "Çdo qenie njerëzore ka dy prirje - njëra e nxit atë për të bërë mirë dhe tjetra e nxit për të bërë keq, por ndihma Hyjnore është afër, dhe ai që lyp ndihmën e Perëndisë që t'i largojë nxitjet e këqija prej zemrës së tij, ia arrin kësaj."

Profeti Muhamet - "Është sjellja juaj ajo që do t'ju çojë në shpërblim ose dënim, sikur ju të kishit qenë i destinuar për këtë."

Profeti Muhamet - "Çdo njeri ka përmasa hyjnore në përputhje me karakterin e tij."

Profeti Muhamed - "Mburracakët nuk do të hyjnë në Xhennet, as ata që flasin dhunshëm."

Profeti Muhamet - "Thuaji lutjet e tua në këmbë, por nëse ju nuk je në gjendje, thuaji ulur, dhe nëse je keq, thuaji shtrirë."

Profeti Muhamet - "Ai të cilin namazi nuk e parandalon nga keqbërja dhe e keqja, nuk shton asgjë me përjashtim të largësisë nga Zoti."

Profeti Muhamet - "Zoti nuk e pranon një lutje në të cilën zemra nuk e ka shoqëruar trupin."

Profeti Muhamet - "Lutja është Hoteli (bashkimi me të ose mishërimi në të, Thelbi hyjnor me anë të përparimit të vazhdueshëm në rritje) i besimtarëve."

Profeti Muhamet - "Kërkojeni kënaqësinë time tek kënaqësia e të varfërve dhe nevojtarëve."

Profeti Muhamet - "O Zoti më mbaj gjallë si një njeri i varfër, dhe më lejo të vdes i varfër dhe të rritur në mesin e të varfërve."

Profeti Muhamet - "Varfëria mund të bëhet shkak i pabesisë."

Profeti Muhamet - "Varfëria është krenaria ime."

Profeti Muhamet - "Një virtut i juaj nuk do të ishte duke bërë mirë për vajzën tuaj kur ajo është kthyer tek ju pasi është divorcuar nga burri i saj."

Profeti Muhamet - "Kushdo që bën mirë për vajzat, do të ketë një perde ndaj tij nga zjarri i ferrit."

Profeti Muhamet: "Kushdo që dëshiron botën dhe pasuritë e saj, në mënyrë të ligjshme, në mënyrë që ta kushtojë veten në lutje, dhe për një jetesë për familjen e tij, dhe për të qenë i mirë për të afërmit të tij, do të vijë tek Perëndia me fytyrën e tij të ndritshme si hëna e plotë e natës së katërmbëdhjetë të muajit hënor. "

Profeti Muhamet - "Gratë janë gjysma binjake e burrave."

Profeti Muhamet - "Një mysliman nuk duhet ta urrejë gruan e tij dhe nëse ai do të jetë i pakënaqur me një cilësi të keqe të saj, atëherë le të jetë i kënaqur me një cilësi tjetër që është e mirë."

Profeti Muhamet - "Bëjuni vërejtje grave tuaja me mirësi."

Profeti Muhamet - "Vërtetë, një njeri i ka kryer namazet, agjëron, kryen bamirësi, bën haxhin dhe të gjitha veprat e tjera të mira, por ai nuk do të shpërblehet, përveçse në përpjesëtim me të kuptuarit e tij."

Profeti Muhamet - "Nuk është një e gjashta, ose një e dhjeta e përkushtimit të një njeriu që është e pranueshme për Perëndinë, por vetëm një pjesë e tillë të cilën ai e ofron me kuptim dhe me shpirtin vërtetë të devotshëm."

Profeti Muhamet - "Thuaj atë që është e vërtetë, edhe pse mund të jetë e hidhur dhe e papëlqyeshme për njerëzit."

Profeti Muhamet - "Nuk është e denjë për një njeri të së vërtetës që t'i mallkojë njerëzit."

Profeti Muhamet - "Përpiquni gjithmonë që të shkëlqeni në virtytin dhe në të vërtetën."

Profeti Muhamet - "A mundet dikush të ecë nëpër ujë pa lagur këmbët e tij, pyetën shoqëruesit. 'Jo', u përgjigj Muhameti: "Kështu është puna e njerëzve të kësaj bote, ata nuk janë të sigurt nga mëkatet."


Profeti Muhamet - "Heshtja e madhe dhe prirja për të bërë mirë, nuk ka dy vepra më të mira se ato."

Profeti Muhamet - "Ushqjeje të uriturin dhe vizitoje njeriun e sëmurë, dhe liroje atë që është zënë rob, në qoftë se ai është zënë rob padrejtësisht. Ndihmoje çdo person të shtypur, qoftë mysliman apo jomysliman. "

Profeti Muhamet - "Pasuria, punësimi i duhur, është një bekim dhe një njeri ligjshëm mund të përpiqet për ta rritur pasurinë me punë të ndershme."

Profeti Muhamet - "Fjalët më të drejta të thëna nga ndonjë poet janë ato të Labidit: "Dije se çdo gjë është kotësi veç Perëndisë."

Profeti Muhamet - "Disa poezi janë të veshura me dije dhe art."

Profeti Muhamet - "A t'ju tregoj ju për një veprim më të mirë se agjërimi, lëmosha, dhe lutjet: Bëni paqe midis dy palëve që janë në armiqësi apo mëri dhe shpërblimi qiellor do të jetë i juaji."

Profeti Muhamet - "Nuk ka fëmijë, një bamirës ndaj prindërve të vet, i cili i shikon ata me butësi dhe dashuri, të cilët Perëndia nuk do t'i shikojë dhe nuk do t'iu japë shpërblimet për një pelegrinazh të miratuar."

Profeti Muhamet - "Një njeri është i detyruar për të bërë mirë ndaj prindërve të vet, edhe pse ata mund të kenë dëmtuar atë."

Profeti Muhamet - "Ai që dëshiron të hyjë në Parajsë në derë të mirë duhet t'i lutet babait dhe nënës."

Profeti Muhamet - "O Zot të kam drejtuar ty ankesën time, për dobësinë time, për kotësinë e përpjekjeve të mia. Unë jam i parëndësishëm në sytë e njerëzve, O Ti Zot më i Mëshirshmi i të dobtëve, Ti Zoti Im mos më braktis kurrë më. Mos më lër të jem një prè e të huajve, as e armiqve të mi. Nëse Ti nuk je zemëruar, unë ndjehem i sigurt. Kërkoj strehim në dritën e fytyrës sate, me të cilën e gjithë errësira u davarit, dhe vjen paqja Këtu dhe në botën tjetër. Zgjidhi Ti vështirësitë e mia si të pëlqen Ty. Nuk ka fuqi, nuk ka forcë, përveç në Ty. "


Profeti Muhamet - "O Zot jepma mua dashurinë Tënde, bëj që t'i dua ata që të duan Ty, bëj që unë të mund kryej vepra që ta fitoj dashurinë tënde, bëj që të të dua më shumë se veten, familjen dhe pasurinë."

Profeti Muhamet - "Kur i Dërguari i Zotit hyri në një vend adhurimi, ai tha: 'O Zot fali mëkatet e mia, dhe hapi për mua dyert e mëshirës Sate', dhe duke u larguar ai do të përsëriste të njëjtën gjë."

Profeti Muhamet - "Muhamedi thoshte pasi bënte adetin e besimit: "O Zot të lutem Ty për qëndrueshmëri në besim, dhe për nxitjen time në rrugën e drejtë, dhe për ndihmën Tënde për të qenë mirënjohës ndaj Teje, dhe për adhurim ndaj Teje në çdo të mirë mënyrë, dhe unë luten Ty për një zemër të pafajshme e cila cili nuk do të anojë kah dobësia, si dhe për një gjuhë të vërtetë. Unë të lutem Ty që të më udhëzosh mua për të gjitha ato që Ti e di se janë të virtytshme dhe që të më ruajsh mua nga të gjitha ato që Ti e di se janë ligësi e vese. Unë të lutem Ty për të m'i falë mëkatet e mia, Ti që i di ato të gjitha. "


Profeti Muhamet - "I thanë Resulit: 'O i Dërguari i Zotit, mallkoi të pafetë'. Muhamedi tha: "Unë nuk jam dërguar për këtë, as nuk jam dërguar për tjetër vjeç si mëshirë për njerëzimin."

Profeti Muhamet - "Drejt dritës kam rendur dhe në dritë jetoj."

Profeti Muhamed - "Muhameti fjeti mbi një rrogoz, u ngrit shumë i dërmuar në trup nga gjumi, dhe dikush tha: 'O i Dërguari i Zotit në qoftë se ti do të më kishe urdhëruar mua, unë do të kisha shtuar një shtrat të butë për ty.' Profeti Muhamet tha: 'Çfarë pune kam me botën, unë jam një njeri i hipur mbi kalë, që qëndron nën hijen e një peme, pastaj e braktis atë.'"

Profeti Muhamet - "Kur ambasadorët e Beni Amir shkuan te Muhameti, ata i thanë: "Ti je Zoti ynë." Ai tha: "Perëndia është padroni juaj." Atëherë ata thanë: "Ju jeni më i shkëlqyeri i shkallës më të lartë." Dhe kur ai dëgjoi këtë tha: "Thuaj kështu, ose më pak se kaq, dhe mos i tejkaloni kufijtë e arsyeshëm në lavdërim".

Profeti Muhamet - "Vërtetë zemra ime është e mbuluar me trishtim melankolik për pasuesit e mi dhe me të vërtetë unë kërkoj falje prej Zotit njëqind herë në ditë."

Profeti Muhamed - "Mos jua transmetoni personave të të tjerë fjalët e mia, përveç atyre që ju keni siguri."


Profeti Muhamet - "Unë nuk jam më shumë se njeri kur unë ju kërkoj juve ndonjë gjë për të respektuar fenë apo për të besuar. Dhe kur jua kërkoj ndonjë gjë në lidhje me çështjet e botës, atëherë unë nuk jam asgjë më shumë se njeri."

Profeti Muhamet - "Qielli ndodhet në këmbët e nënave."

Profeti Muhamet - "Të gjitha llojet e modestisë janë më të mirat."

Profeti Muhamet - "Modestia e vërtetë është burimi i të gjitha virtyteve".

Profeti Muhamet - "Çfarëdo belaje që mund t'ju ndodhë, është për shkak të diçkaje që ju keni bërë."

Profeti Muhamet - "Kush është njeriu më i mirë,' pyeti Muhameti dhe u përgjigj: 'Është njeriu më i mirë ai jeta e të cilit është e gjatë dhe veprimet e të cilit janë të mira.' 'Atëherë kush është njeriu më i keq': 'Ai jeta e të cilit është e gjatë dhe veprimet e të cilit janë të këqija."

Profeti Muhamet - "Kush janë të diturit: ata që e praktikojnë atë që dinë."

Profeti Muhamet - "Mësoni të njihni veten."

Profeti Muhamet - "Me anë të dijes njeriu ngrihet në lartësitë e mirësisë dhe në një pozitë fisnike, krahasuar me atë të sovranëve në këtë botë, dhe fiton përkryerjen e lumturisë në botën tjetër."

Profeti Muhamet - "Fitoni njohuri. Ajo ju bën zotërues të saj për të dalluar të drejtën nga e gabuara, jua ndriçon rrugën e Qiellit, ajo është mikja jonë në shkretëtirë, shoqëria jonë në vetmi, shoku ynë kur miqësisht na udhëzon drejt lumturisë, ajo na mbështet ne në mjerim, ajo është një stoli në mesin e miqve, dhe një koracë kundër armiqve."

Profeti Muhamet - "Marrja e dijes është një detyrë detyrë çdo myslimani, mashkull dhe femër."

Profeti Muhamet - "Perëndia i ka thesaret poshtë Fronit, çelësat e tyre janë gjuhët e poetëve".

Profeti Muhamet - "Një orë meditim mbi punën e Krijuesit është më mirë se shtatëdhjetë vjet lutje."

Profeti Muhamet - "Ai që e braktis shtëpinë në kërkim të dijes, ecën në shtegun e Perëndisë".

Profeti Muhamet - "Të dëgjosh fjalët e të diturve dhe të rrënjosësh tek të tjerët mësimet e shkencës, është më mirë se ushtrimet fetare".

Profeti Muhamet - "Me të vërtetë më të mirët e shërbëtorëve të Perëndisë janë vetëm mbretërit e drejtë e të ditur, dhe vërtet më të këqijtë janë mbretërit e padrejtë dhe të paditur."

Profeti Muhamet - "Ai që e njeh veten e tij, njeh Perëndinë".

Profeti Muhamet - "Një njeri i mësuar është më i vështirë për djallin se një mijë adhurues injorantë."

Profeti Muhamet - "Ai person i cili do të vdesë, ndërsa ai është duke studiuar, në mënyrë që të ringjallë dijen e fesë, do të jetë vetëm një shkallë inferiore ndaj profetëve."

Profeti Muhamet - "Kushdo që e kërkon dijen dhe e gjen atë, do të marrë dy shpërblime, një shpërblim ngaqë e dëshiron atë, dhe tjetrin për arritjen e tij, prandaj, edhe nëse nuk e arrin atë, atij i përket një shpërblim."

Profeti Muhamet - "Të shpenzosh më shumë kohë për të mësuar është më e mirë se të kalosh më shumë kohë duke u lutur. Është më mirë të japësh një orë mësim të njohurive në natë se të lutesh tërë natën. "

Profeti Muhamet - "Dituria nga e cila nuk rrjedhin dobi, është si një thesar nga i cili asnjë bamirësi nuk është dhuruar për hir të Zotit."

Profeti Muhamet - "Kërkoni dituri nga djepi deri në varr."

Profeti Muhamet - "Shko në kërkimin e njohurive deri në Kinë."

Profeti Muhamed - "Filozofia është deve humbur e besimtarëve, përvetësojeni atë kudo që t'ju dalë në shteg."


Profeti Muhamet - "Një orë meditim është më mirë se një vit adhurim."

Profeti Muhamet - "I Dërguari i Zotit është pyetur: 'Cili është vesi më i madh i njeriut?". Ai tha: 'Ju nuk duhet të më pyesni për vesin, por më pyetni për virtytin." Dhe ai e përsëriti këtë tri herë, pastaj tha: "Dijeni se më i keqi i njerëzve është një njeri i shkolluar keq, dhe një njeri i shkolluar mirë është më i miri."

Profeti Muhamet - "Kush nderon mësimin, më nderon mua."

Profeti Muhamet - "Nuk vdes kush e jep jetën për të mësuar."

Profeti Muhamet - "Jepjani punëtorit pagën e tij para se djersa e tij të jetë tharë."

Profeti Muhamet - "Ata të cilët fitojnë një jetesë të ndershme janë të dashur nga Perëndia."

Profeti Muhamet - "Ndaj atij që është i aftë e i zoti dhe nuk punon për veten e tij, ose për të tjerët, Perëndia nuk është i mëshirshëm."

Profeti Muhamet - "Luteni Zotin në mëngjes dhe në mbrëmje, dhe ditën kushtojani punëve tuaja."


Profeti Muhamet - "Të dërguarit e tjerë të Perëndisë kishin mrekullitë e tyre, mrekullia ime është Kurani dhe do të mbetet përgjithmonë."

Profeti Muhamet - "Kuran është zbritur tek njerëzit në shtatë dialekte dhe në çdo fjali të tij ka një kuptim të jashtëm dhe një kuptim të brendshëm."


Profeti Muhamet - "Mirësia është një shenjë e besimit dhe kushdo që nuk ka mirësinë nuk ka besim."

Profeti Muhamet - "Ndaj atij që nuk ka mëshirë për krijesat e Zotit, dhe për fëmijët e tij, Zoti nuk do të jetë i mirë."

Profeti Muhamet - "Kushdo që ka mëshirë për krijesat e Zotit, Zoti ka mëshirë ndaj tij, qoftë i mirë apo i keq. Dhe duke qenë i mëshirshëm për të keqin, e bën këtë që ta largojë prej së keqes, kështu që ju në qiell do të trajtoheni me mirësi . "

Profeti Muhamet - "Të gjitha krijesat e Zotit janë familja e tij dhe është më i dashuri i Perëndisë, ai që bën më të mirën për krijesat e Zotit."

Profeti Muhamet - "Më i favorizuari i Perëndisë është ai që bën më të mirën për krijesat e Perëndisë."

Profeti Muhamet - "Atë që i ndihmon njerëzit e tjerë në orën e nevojës, dhe atë që i ndihmon të shtypurit, vullneti i Perëndisë do ta ndihmojë në Ditën e Gjykimit."

Profeti Muhamet - "Të gëzosh zemrën e lodhur, të heqësh vuajtjet e të pikëlluarit, ka shpërblimin e vet. Në ditën e fatkeqësisë, kujtimi i veprimit vjen si vrulli i përroit, e largon larg barrën tonë."


Profeti Muhamet - "A e dini se çfarë i dëmton themelet e Islamit dhe e rrënon Islamin? Gabimet e të diturve e shkatërrojnë, dhe debatet e hipokritëve e urdhrat e mbretërve të cilët kanë humbur rrugën."

Profeti Muhamet - "Çdo fëmijë lind me një prirje drejt fesë natyrore (Islam - nënshtrim ndaj vullnetit hyjnor). Janë prindërit ata që e bëjnë atë një hebre, të krishterë apo një pagan. "

Profeti Muhamet - "'Çka është Islami,' e pyeti dikush. Muhameti tha: "Pastërtia e të folurit dhe bamirësia."

Profeti Muhamet - "Armiqtë më të mëdhenj të Perëndisë janë ata që kanë hyrë në Islam, dhe të bëjnë veprimet e një njeriu të pafe, dhe ai i cili, pa arsye, derdh gjakun e njeriut."

Profeti Muhamet - "Feja ime është si retë shiu, duke rënë shumë shi një pjesë e tij bie në tokë të pastër, të favorshme, çka e rrit barin. Një pjesë e shiut bie në terren ku njerëzimi përfiton, një pjesë bie në lartësi ku nuk nxirren përfitime. Dy rastet e para janë si persona të lidhur me fenë e Zotit dhe që i udhëzojnë të tjerët. Dhe rasti i fundit si personi që nuk lidhje me rrugën e drejtë as nuk e pranon rrugën e drejtë. "

Profeti Muhamet - "Kushdo që është i përulur ndaj njerëzve për hir të Zotit, Allahu e lartëson famën e tij."

Profeti Muhamet - "Zoti vërtet më mëson të jem i përulur e i përunjur dhe jo krenar; dhe se askush nuk duhet të shtypë një tjetër."


Profeti Muhamet - "Përulësia dhe mirësjellja janë akte të devotshmërisë."

Profeti Muhamet - "Çfarë është Parajsa, tha Muhameti, dhe u përgjigj: "Është ajo që syri nuk e ka parë, as veshi nuk e ka dëgjuar, as kurrë nuk ka vetëtuar nëpër mendjen e njeriut."


Profeti Muhamet - "Tre të parët që e kanë të siguruar Parajsën janë: i pari, një mbret i drejtë, bamirës ndaj popullit të tij; i dyti, një njeri i dashur, me zemër të pastër në marrëdhëniet me të tjerët; i treti, një njeri i moralshëm."

Profeti Muhamet - "Parajsa nuk është për atë që i fyen të tjerët me ndonjë favor që ai bën për ta."

Profeti Muhamet - "Merru vesh butësish me njerëzit, dhe mos ji ashpër me ata e mos i dëno. Ju do të takoheni me shumë "njerëz të Librit" të cilët do t'ju pyesin, se cili është çelësi i tyre për në Qiell (çelësi i qiellit). Përgjigju atyre se çelësi është t'ia dëshmojnë të vërtetën e Perëndisë, dhe të bëjnë mirë. "

Profeti Muhamet - "Parajsa është më afër jush se sandalja me gishtin; Ferri gjithashtu."

Profeti Muhamet - "Ferrin nuk lënë kënaqësitë ta shikosh, Parajsën nuk lënë vështirësitë dhe të këqijat ta shikosh."

Profeti Muhamet - "Muhamedi i tha: 'O Wabisah a ke ardhur të pyesësh se çfarë është mirësia dhe çfarë është e keqja. "Wabisah tha: 'Po, unë kam ardhur për këtë.' Pastaj Ai i bashkoi gishtat e tij dhe i drejtoi ndaj gjoksit të Wabisahut, duke bërë një shenjë në drejtim të zemrës së tij, dhe tha: 'Pyete për këtë zemrën tënde." Këtë ai e përsëriti tri herë me zë të lartë dhe pastaj tha: "Mirësia është një gjë nga e cila zemra jote gjen vendosmëri dhe pjesa tjetër, e keqja, është një gjë e cila të zhyt ty në dyshim, edhe pse njerëzit mund të të shfajësojnë ty."

Profeti Muhamet - "Vërtet kur një copë mishi në trup të njeriut, kur është mirë, i tërë trupi është i mirë dhe kur është keq, tërë trupi është e keq, dhe kjo copë mishi është zemra."

Profeti Muhamet - "Jini këmbëngulës në veprimet e mira."

Profeti Muhamet - "'Askush nuk hyn në Xhenetin e begatshëm përveç falë mëshirës së Zotit,' tha Muhamedi. 'Jo. Asnjë nuk hyn përveçse me favorin e Perëndisë.' 'Ju gjithashtu, O i Dërguari i Zotit, a nuk hyni ju në Xhennet falë dhembshurisë Zotit?' Muhamedin vuri dorën e tij mbi kokën e tij dhe tha tri herë: 'Unë nuk do të hyj në Xhenet përveç nëse Zoti të mbulon mua me mëshirën e Tij.'"

Profeti Muhamet - "Perëndia nuk është i mëshirshëm ndaj atij që nuk ka mëshirë për njerëzimin."

Profeti Muhamet - "Beso në Zot, por lidhe atë (devenë tënde)."

Profeti Muhamet - ". Nëse ju vendosni besimin tuaj të gjithë në Zotin, ashtu si duhet, ai me siguri do t'ju japë mbështetje, ashtu siç bënai për shpendët kur ata dalin të uritur në mëngjes, por kthehen të ngopur në foletë e tyre"

Profeti Muhamed - ". Nëse jobesimtari e dinte hapësirëne mëshirës së Zotit, edhe ai nuk do të dëshpërohej prej Parajsës."

Profeti Muhamet - "Perëndia thotë: 'Vërtet, dhemshuria ime fiton mbi zemërimin tim.'"

Profeti Muhamet - "Perëndia tha:" Unë isha një thesar i fshehur. Unë doja të bëhesha i njohur. Kështu që kam krijuar njeriun. "

Profeti Muhamet - "Ne ishim me Muhamedin në një udhëtim, dhe disa njerëz u ngritën e po përsëritnin me zë të lartë: 'Zoti është më i madh.' Dhe Resuli tha: 'O njerëz lehtësojeni veten tuaj, dhe mos i jepni vetes vuajtje duke ngritur zërin tuaj, vërtetë, ju nuk po lëshoni britma për një shurdh apo dikë që mungon, por në të vërtetë për atë që dëgjon dhe sheh dhe Ai është me ju dhe Ai të cilit i luteni është më afër jush se qafa e devesë tuaj.'"

Profeti Muhamet - "Zoti tha: 'O njeri vetëm ti ndiqi ligjet e mia, dhe ti do të bëhesh si unë, e pastaj thua: 'Bëhu 'dhe ja, u bë.'"

Profeti Muhamet - "Perëndia thotë: 'Ndaj personi që unë e konsideroj të dashur, unë jam dëgjimi i tij me të cilin dëgjon, dhe unë jam të parit e tij me të cilin ai e sheh, dhe unë jam duart e tij me të cilat ai mban, dhe unë jam këmbët e tij me të cilën ai ecën.'"

Profeti Muhamet - "Perëndia thotë: 'Unë përmbush besimin e atij që ka besim në mua dhe unë jam me të, dhe afër tij, kur kujtohet për Mua.'"

Profeti Muhamet - "Kushdo që dëshiron të takojë Perëndinë, Perëndia dëshiron të takohet me të."

Profeti Muhamet - "Vërtet duhet të kesh dy cilësi që Zoti dhe i Dërguarit i Tij i duan -. qëndresën dhe butësinë"

Profeti Muhamet - "Zoti është i butë dhe e do butësinë."

Profeti Muhamet - "Kujtdo që i është dhënë butësia, atij ia kanë dhënë një pjesë të mirë, në këtë botë dhe në tjetrën."/Elida Buçpapaj

Elida Buçpapaj


Rating (Votes: )   
    Comments (2)        Dërgoja shokut        Printo


Other Articles:
AFORIZMA TË NDRYSHME ANONIME DHE AUTORIALE (08.17.2011)
AFORIZMA NGA NICCOLO MACHIAVELLI (Nikolo Makiaveli, 1469-1527) (08.05.2011)
AFORIZMA NGA ABRAHAM LINCOLN (Abraham Linkoln, 1809-1865) (07.13.2011)
AFORIZMA NGA MARTIN LUTHER (Martin Luter, 1483-1546) (07.03.2011)
AFORIZMA TË COURTNEY LOVE (Lindi më 9 korrik 1964) (06.24.2011)
AFORIZMA TË JEAN DE LA FONTAINE (Zhan de La Fonten, 1621-1695) (06.06.2011)
AFORIZMA NGA JOHN LENNON (Xhon Lenon, 1940-1980) (05.25.2011)
AFORIZMA NGA OMAR KHAYYAM (Omar Khajam, 1048-1131) (05.07.2011)
AFORIZMA NGA JOHN KEATS (Xhon Kits, 1795-1821) (04.26.2011)
AFORIZMA NGA CALVIN KLEIN (Kalvin Klain, lindur më 1942) (04.19.2011) 
::| Lajme të fundit
::| Kalendari
Maj 2021  
D H M M E P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 

 
VOAL
[Shko lart]