VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

AFORIZMA NGA ELEANORE ROOSEVELT (Eleanorë Ruzvelt, 1884-1962)

E Shtunë, 09.29.2012, 03:47pm (GMT1)Voal-online 29 SHTATOR - E ardhmja iu përket atyre që besojnë në bukurinë e ëndrrave të tyre.

Mendjet e mëdha merren me idetë, mendjet mesatare merren me ngjarjet, mendjet e vogla merrren me njerëzit.

Me ditën e re vijnë forca të reja dhe mendime të reja.

Kemi fituar forcën dhe kurajon, dhe besimin nga çdo përvojë në të cilën ne me të vërtetë  ndalemi për ta parë frikën në fytyrë ... ne duhet të bëjmë atë që mendojmë se nuk mundemi.

Bëni atë që ju ndjeni në zemrën tuaj që të jetë e drejtë për ju, sepse ju do të kritikoheni sidoqoftë.  Ju do të jenë i dënuar në qoftë se e bëni, dhe i dënuar në qoftë nuk e bëni.

Një grua është si një qese çaj - nuk mund të thoni se sa e fortë është deri sa ta keni vënë atë në ujë të nxehtë.

Askush nuk mund t'ju bëjë të ndjeheni inferior pa miratimin tuaj.

Liria përbën një kërkesë të madhe të çdo qenieje njerëzore. Me lirinë vjen përgjegjësia. Sepse personi i cili nuk është i gatshëm që të rritet, personi i cili nuk dëshiron të rritë peshën e vet, është një perspektivë e frikshme.

Unë mendoj se, në lindje të fëmijës, në qoftë se një nënë mund të kërkojë një fatjsllëse që ta gëzojë atë me dhuratën më të dobishme, ajo dhuratë do të ishte kurioziteti.

Në afat të gjatë, ne formojmë jetët tona, dhe formojmë veten. Procesi nuk përfundon derisa të vdesim. Dhe vendimet që marrim janë përfundimisht përgjegjësia jonë.

Ju duhet të pranoni çdo gjë që vjen dhe e vetmja gjë e rëndësishme është që ju ta prisni me guxim dhe sa më mirë që të mundeni.

Nuk është e mjaftueshme të bisedosh për paqen. Duhet të besosh në të. Dhe nuk është e mjaftueshme të besosh në të. Duhet të punosh në të.

Unë besoj se dikush mund ta mposhtë frikën duke bërë gjërat që ai ka frikë t'i bëjë, me kusht që të vazhdojë së bëri ato derisa ai të marrë frytet e rezultateve të suksesshme prej tyre.

Ju kurrë nuk mund të jetoni jetën e dikujt tjetër, madje as të fëmijës tuaj. Ndikimi që ju  ushtroni është me anë të jetës tuaj, dhe me anë të asaj që ju jeni bërë vetvetja.

Çdokush që e njeh historinë, veçanërisht historinë e Evropës, mendoj se do të pranojë që dominimi i arsimit ose i pushtetit nga ndonjë besimi fetar i caktuar kurrë nuk është një rregullim i lumtur për popullin.

Miqësia me veten tonë është tejet e rëndësishme, sepse pa të nuk mund të jenë miq me askënd tjetër në botë.

Ndoshta periudha më e lumtur në jetën e më shpesh është në moshën e mesme, Kur pasionet e etura të rinisë janë ftohur, dhe sëmundjet e moshës nuk ka filluar ende; teksa ne shohim se hijet, te cilat janë në mëngjes dhe në mbrëmje kaq të mëdha, pothuajse krejtësisht zhduken në mesditë.

Pakës thjeshtësim do të jetë hapi i parë racional drejt jetës, mendoj.

Lumturia nuk është një qëllim, ajo është një nga-produkt.

Nuk është e drejtë t'iu kërkosh të tjerëve atë që ju nuk jeni të gatshëm për ta bërë vetë.

Merr po aq shumë energji të dëshirosh sa dhe të planifikosh.

Është më mirë të ndezës një qiri se sa të mallkosh errësirën.

Ndonjëherë unë pyes veten në qoftë se ne do të ndonjëherë të rritemi në politikën tonë dhe të përcaktojmë gjëra që thonë diçka, apo nëse ne gjithmonë do të vazhdojmë të merremi me gjëra të përgjithshme ku të gjithë mund të regjistrohen dhe çka do të thotë shumë pak.

Dhënia e dashurisë është një arsim në vetvete.

Njerëzit rriten nëpërmjet përvojës, nëse ata përmbushin jetën me ndershmëri dhe guxim. Varet si është ndërtuar karakteri.

Që ju të merrni më shumë gëzim duke iu dhënë gëzim të tjerëve, ju duhet të bëni një marrëveshje të mirë të mendimit për lumturinë që ju jeni i zoti të jepni.

Kurrë mos e lejo të thotë jo një person që nuk kanë fuqinë për të thënë po.

Mbani mend gjithmonë që jo vetëm keni të drejtë të jeni një individ, po ju keni një detyrim të jetë një individ.

Si të sillen gratë në fushatë: Gjithmonë të jenë në kohë. Të flasin sa më pak se të tregojnë humanizëm sa më shumë të jetë e mundur. Rri mbrapa në makinë gjatë paradës, në mënyrë që të gjithë të mund ta shohin presidentin.

Urrejtja dhe forca nuk mund të jenë vetëm në një pjesë të botës, pa pasur një ndikim në pjesën tjetër të saj.

Unë nuk mund të besoj se lufta është zgjidhja më e mirë. Askush nuk e fitoi luftën e fundit, dhe askush nuk do të fitojë luftën e ardhshme.

Sa për arritjet, unë vetëm bëra atë që duhej bërë teksa gjërat vijin njëra pas tjetrës.

Unë kam shpenzuar shumë vite të jetës sime në opozitë, dhe e pëlqej më së shumti atë rol.

Drejtësia nuk mund të jetë për një anë vetëm, por duhet të jetë për të dyja.

Ju nuk mund të lëvizni në mënyrë të shpejtë teksa përpiqeni për të ndryshuar zakonet më shpejt se njerëzit mund ta pranojnë atë. Kjo nuk do të thotë që ju të mo bëni asgjë, por kjo do të thotë që ju të bëni gjëra që duhet të bëhen në bazë të prioritetit.

Nëse jeta do të ishte e parashikueshme, atëherë nuk do të ishte jetë, dhe do të ishte pa shije.

E kisha zakon t'i them burrit tim se, në qoftë se ai mund të më bëjë me 'të kuptoj' diçka, atëherë ajo do të jetë e qartë për të gjithë njerëzit e tjerë në vend.

Avantazhi i vetëm për të mos qenë një amvisë shumë e mirë është që të ftuarit tuaj të jenë aq të kënaqur sa të ndjehen se janë shumë më mirë nga ç'ndihen zakonisht.

Ki bindje. Ji miqësore. Mbaji bindjet tua sikurse të tjerët të tyret. Puno rëndë sa ata.

Unë jam aq e kënaqur që unë kurrë nuk ndjehem aq e rëndësishme, rëndësia e komplikon jetën!

Kuptimi është një rrugë dydrejtimëshe.

Vetëm karakteri i një njeriu është kriteri i vërtetë i vlerës.

Kur jeta është shumë e lehtë për ne, ne duhet të kemi kujdes, përndryshe nuk mund të jemi gati të presim goditjet të cilat herët a vonë vijnë për të gjithë, të pasur apo të varfër.

Shumë shpesh vendimet e mëdha janë me origjinë dhe marrin formë nga organet që janë përbërë tërësisht nga burrat, ose janë krejtësisht të dominuar nga ana e tyre se çdo gjë që i gratë me vlerë të veçantë kanë për të ofruar është të rrinë mënjanë pa folur.

Beteja për të drejtat individuale të grave është këmbëngulje e gjatë dhe askush prej nesh nuk duhet të pranojë asgjë që e minon atë.

Kur  do të rriten ndërgjegjet tona në atë mënyrë që ne do të veprojmë për të parandaluar masë paraprake mjerimin e njeriut në vend se t'u hakmarrë atë?

Ambicia është e pamëshirshme.

Jeta duhet jetuar dhe kureshtje të mban gjallë. Njeriu kurrë nuk duhet, për çfarëdo arsye, t'ia kthejë shpinën jetës.

Çfarë ju nuk e bëni mund të jetë një forcë shkatërruese.

Unë mendoj se në njëfarë mënyre, ne mësojmë se kush me të vërtetë jemi dhe pastaj  jetojmë me atë vendim.

Autobiografitüe janë të dobishme vetëm nëse jetët për të cilat lexoni dhe analizat mund të sugjerojnë për ju diçka që ju mund të gjeni të dobishme në udhëtimin tuaj nëpërmjet jetës.

Ndoshta natyra është sigurimi ynë më i mirë i pavdekësisë.

Përvoja ime ka qenë se puna është pothuajse mënyra më e mirë për të tërhequr veten nga humnerat.

Të vetmet gjëra që mund t'i admiroj gjatë janë ata që i admiroj pa e ditur pse.

Kur ju të pushoni për të dhënë kontribut, keni filluar të vdisni.

Diçka që duhet bërë zakonisht mund të bëhet.

Kushdo që mendon, duhet të mendojë se lufta e ardhshme do të vetëvrasje.

Në të gjitha kontaktet tona është ndoshta ndjenja e të qenit me të vërtetë të nevojshëm dhe të kërkuar çka na jep kënaqësi të madhe dhe krijon lidhjet më të qëndrueshme.

Mosha e vjetër ka deformimet e veta të mjaftueshme. Kurrë nuk duhet t'iu shtojmë atyre gjymtimin e vesit.

Aktorët janë një familje në gjithë botën.

Nuk është se ne kemi shumë nevojë për pushime - kemi nevojë për më shumë profesion.

Ka disa gjëra praktike në amisëri të cilat asnjë burrë nuk mund t'i kuptojë./ELIDA BUÇPAPAJ


ELIDA BUÇPAPAJ


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.